Englekraft

In: Novels

Submitted By idamolsen
Words 678
Pages 3
Englekraft – tolkning og vurdering

1. Et tema i bogen er englemotivet. Hvilken rolle spiller engle i romanen, og hvorfor hedder bogen ”Englekraft”?

Thilde synger rigtig godt, men hun har ødelagt muligheden for at komme med i englekoret da hun befinder sig i en røgsky og er steget til vejrs altså at hun er en barsk pige og lever i det forkerte miljø. Thilde kan høre en pige synge meget smukt og hun har sine engleveninder med. Thilde er misundelig på at pigen er tryg og har de gode rammer omkring sig. Det vil hun også have, men det er hun ikke i stand til der hvor hun befinder sig lige nu.
I det miljø bogen foregår i spiller englene en stor rolle. Det er ligesom at englene kan få Thilde til at ændre sig og alle de andre der lever i det pusher miljø. Englene kan forandre og de er de gode i verden.

Bogen hedder ”Englekraft” fordi Thilde får englekraften til at ændre sig fra den barske pige til den lidt mere pæne pige. På side 7 da hun sammen med sin mor fru Jensen går hen for at høre et kor bliver hun løftet helt op under loftet og hun indser at det er det hun vil. Som den sidste sætning i bogen også siger:’Når jeg synger i suset af to hundrede og halvtreds andre stemmer. Så får jeg englekraft nok til at smide nattens skygger sorte langt, langt væk’. Der er Thilde på vej til at ændre sig og hun vil gerne være med i koret. På grund af at Max blev tæsket vil Thilde have et nyt liv og hun vil over på den gode side af livet sammen med Max.

2. Find de steder i romanen, hvor englemotivet nævnes

Englekoret og engleveninderne, s. 5 og 7
Thilde synger ’Lysets engel går med glans’, s. 13 og 45
Max betegner Thilde som englesangeren, s. 38
Thilde siger til sig selv: ”Jeg synger som et englebarn,” s. 66
Guds engels stråleglans, s. 70
Engel fra Hellerup, s. 74
Koret synger som engle, s. 76
Thilde hører engletoner, s. 79
To engle – Camilla og Oscar, s.…...

Similar Documents

English

...Englekraft Præsentation af bogen Englekraft er den første del af trilogien om pigen Thilde. I 2003 vandt Bente Clod kulturministeriets Børnebogspris for hele serien. Hovedpersonen Thilde har sumpet længe. Røget lidt for meget hash, og i det hele taget levet livet usundt. Hun vil frygtelig gerne starte på en frisk. Hun møder pigen Camilla, der synger som en engel og går på Sankt Annæ Gymnasium. De to vidt forskellige piger mødes i et fællesskab, hvis omdrejningspunkt er glæden ved at synge. Bogen skildrer med stor intensitet op- og nedture, forelskelser og skuffelser, sorger og sejre i de to pigers omtumlede liv. Om Englekraft skrev Merete Møller Olesen, Information, 18. februar 2000: ”Der er langt imellem, at der udgives så intense og alment fængslende skildringer af de næsten voksne pigers manglende evne til at kapere voksenlivet som Bente Clods lille debutungdomsbog Englekraft, skrevet i en lidt hårdkogt storby-stil, men med megen charme (...) (...) Clods bog er bemærkelsesværdig i kraft af den intensitet, der lægges i skildringen af (...) hovedpersonens kamp for at overleve og komme videre ud af mørket. For Thilde bliver det mosterens død, hvor de synger "Lysets engel går med glans", og troen på fremtiden, hvor hun i koret skal synge Händels "Messias", der symbolsk knyttes sammen til en forlening med døden som en realitet, med mørket som en del af livet. En næsten religiøs løftethed og tro på en højere magt, der kan bære én igennem. En smuk og stærk forestilling, der i......

Words: 773 - Pages: 4